Arhiva

Jelena Florjan suspendovana inspektorka Policijske uprave Banjaluka osuđena je danas u banjalučkom Okružnom sudu na godinu dana zatvora zbog krivičnog djela primanja 20.000 maraka mita.

Florjanovoj je ujedno izrečena i mjera zabrane obavljanja poslova policijskog službenika u periodu od tri godine.

Ova mjera stupiće na snagu nakon što se izvrši presuda izrečena za krivično djelo primanja mita.

Izricanju presude prethodio je sporazum o priznanju krivice Florjanove i njenog advokata Miljkana Pucara sa Republičkim javnim tužilaštvom.

Postupak protiv Florjanove tako je razdvojen u odnosu na inspektora Policijske uprave Banjaluka Nenada Grujića koji je takođe optužen za uzimanje 20.000 maraka mita.

U skladu sa posljednjim izmjenama Zakona o krivičnom postupku Republike Srpske postupak protiv Grujića počeće iznova, jer mu više neće suditi sudija pojedinac, već sudsko vijeće sastavljeno od trojice sudija.

Nenad Grujić

Iako je postojala mogućnost da cijeli postupak i nakon ponovljenog suđenja krene tamo gdje je stao prethodni, odbrana je, kako saznaje Srpskainfo, insistirala da se ponovo izvode svi dokazi pojedinačno, kao i saslušanja svih do sada saslušanih svjedoka.

Prema navodima optužnice Republičkog javnog tužilaštva, Grujić se tereti da je u februaru prošle godine od tadašnjeg direktora Srednjoškolskog doma u Banjaluci Branislava Vidića zahtijevao 30.000 maraka, ali je na kraju uzeo 20.000 maraka mita u označenim novčanicama.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(srpskainfo)