Republika Srbija će podržati gradnju novog mosta u Česmi, izgradnju škole u Vrbanji i garantovati dolazak investitora u naš grad.

Rečeno je ovo nakon današnjeg sastanka gradonačelnika Draška Stanivukovića sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, kojem su prisustvovali predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, predsjednica Republike Srspke, Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Republike Srpske, Radovan Višković, gradonačelnik Beograda, Zoran Radojičić i predsjednik Skupštine grada Banje Luke, Mladen Ilić.

-Banja Luka nije imala ljepši i svečaniji rođendan. Očekuje nas mnogo projekata zbog čega sam ponosan i srećan – kazao je gradonačelnik.

Kako je kazao, predsjednik Vučić mu je kazao da izabere projekte koje će Srbija da uradi zajedno sa Beogradom.

-Znamo koliko Banja Luka hoće most u Česmi i koliko nam je stalo da most bude već ove godine, i predsjednik Srbije nam je rekao da su spremni da pomognu. Tada su i čelnici institucija Republike Srpske rekli da su spremni i oni to da urade, tako da na ovaj dan mogu da kažem da ćemo ove godine dobiti most u Česmi – istakao je Stanivuković i dodao da je kandidovana i gradnja škole u Vrbanji.

Kako je naglasio, Srbija hoće da pomogne i voli Banju Luku, na čemu je zahvalan i predsjedniku Vučiću i građanima Srbije.

-Ono što me posebno raduje je da smo dobili izuzetno važnu garanciju da će predsjednik Vučić svojim i autoritetom Srbije da nam garantuje dolazak investitora što znači nova radna mjesta za naše stanovnike – kazao je on.