Uz učešće deset izlagača, u Parku „Petar Kočić“ otvorena je prodajna izložba cvijeća koju će svi Banjalučani moći da posjete do nedjelje, 25. aprila.

Ovaj posebno dekorisan prostor postao je prava cvjetna oaza, puna prekrasnog cvijeća, ukrasnih sadnica i cvjetnih aranžmana. Pripremljen je i prigodan prateći program, u kojem učestvuju učenici Muzičke škole „Vlado Milošević“, plesne škole „Gema“ i „Siti blok“, dok će cvjećare „Tamaris“ i „Kamelija“ organizovati škole aranžiranja.

-Prizori govore sami za sebe. Cvijeće dolazi, sve lista, Banja Luka se budi, i to u svakom smislu – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković, prilikom zvaničnog otvaranja ove izložbe.

Kako je naveo, Banja Luka je najljepša u proljeće i baš tada je mnogi i posjećuju.

Dodao je da se nastavalja obilježavanje Dana grada.

-Vrijedno radimo za naš grad i svaki segment Banje Luke, svaki park želimo da osvježimo – kazao je on.

U tom smislu, najavio je da će Banja Luka, pored parkova „Petar Kočić“ i „Mladen Staojanović“, već u prvih 15 dana maja početi lagano da dobija novi najveći gradski park.

-Neka Banja Luka sija, diše punim plućima, neka se priroda budi i neka nam ovo bude najava za sve buduće važne projekte koje ćemo sprovoditi – zaključio je gradonačelnik.

Današnja izložba cvijeća je samo još jedan u nizu događaja koji nadležna odjeljenja realizuju sa Kreativnim timom Gradske uprave.

Valentina Savić-Mandić iz tog Tim kazala je da je u Parku pokazan jedan od najljepših vrtnih radova u ovoj regiji.

-Ponovo smo uveli čarobno cvijeće u Park, tu su sa nama sjajni izlagači i, poštujući epidemiološke mjere, imamo nešto drugačiji format manifestacije u odnosu na raniji festival cvijeća. Već od jutarnjih časova imamo dosta posjetilaca. Pozivam sugrađane da u ova tri dana posjete ovu izložbu – rekla je ona.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂