U toku ove godine treba da budu otvoreni vrtići u Kuljanima i Vrbanji, a nakon dobijanja upotrebne dozvole biće otvorena predškolska ustanova na Petrićevcu u sklopu tronamjenskog objekta, rekli su u Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave.

Otvaranjem ovih vrtića biće omogućeno dodatnih oko 240 mjesta za mališane, i to će u Vrbanji novih 50, Kuljanima oko 90, a na Petrićevcu više od 100 mališana imati mjesto za boravak.

“Rekonstrukcija vrtića u Kuljanima je u završnoj fazi i radovi će biti gotovi u narednih nekoliko dana”, kazali su za “Nezavisne” u Odjeljenju za komunalne poslove.

Prema njihovim riječima, nakon završetka radova pokrenuće proceduru javne nabavke za vanjsko uređenje oko objekta te priključak na komunalnu infrastrukturu.

“Takođe, podnijećemo zahtjev Odjeljenju za prostorno uređenje za dobijanje upotrebne dozvole, te nakon dobijanja iste i opremanja objekta koji je namijenjen za predškolsku ustanovu, on može da se stavi u upotrebu“, navode u resornom odjeljenju.

Što se tiče vrtića u Vrbanji, firma koja je izvođač dosad je izvela podložni beton, geotekstil, hidroizolaciju, temeljne zidove, armiranobetonsku ploču, armiranobetonska platna, vanjske i unutrašnje zidove, armiranobetonsku ploču iznad prizemlja, atiku i krovnu konstrukciju.

Nakon rekonstrukcije ovih objekata, u Odjeljenju za komunalne poslove su rekli da slijedi vanjsko uređenje, opremanje te pribavljanje svih potrebnih saglasnosti i upotrebne dozvole.

“Nakon ovoga navedeni objekti mogu da se stave u upotrebu i predaju Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje na korištenje i održavanje“, pojasnili su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Istakli su da je trenutno u toku procedura za dobijanje upotrebne dozvole za vrtić na Petrićevcu, nakon čega će ova predškolska ustanova biti predata Centru.

“Za ovakve objekte, posebno one u kojima treba da borave najmlađi, proces dobijanja upotrebne dozvole zahtijeva vrijeme, izlazak više komisija na teren i brojnu dokumentaciju”, navode u resornom odjeljenju.

Podsjećamo, vrtić na Petrićevcu građen je u okviru tronamjenskog objekta u koji su smješteni još ambulanta porodične medicine i mjesne zajednice.

Ukupna vrijednost ovog projekta je oko dva miliona KM, od čega je 1,4 miliona KM obezbijedila Vlada Srbije, a ostali dio Gradska uprava.

“Vrijednost rekonstrukcije vrtića u Kuljanima s vanjskim uređenjem i opremanjem iznosi oko 800.000 KM, a predškolske ustanove u Vrbanji oko 540.000 KM”, naveli su u Odjeljenju za komunalne poslove.

Jedna mještanka Petrićevca, koja ima dvoipogodišnjeg sina, kaže da jedva čekaju da proradi novi vrtić i da je konkurisla, pa se nada da će dobiti mjesto.

“U ovom naselju ima mnogo mališana vrtićkog uzrasta i svaki dodatni predškolski objekat znači. Vrtić je završen i jedva čekamo da otvori svoja vrata, ali još ne znamo konkretan datum kada će to biti”, navela je ona.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂

(nezavisne)