Slavica Jandrić, penizonisani profesor Univerziteta u Banjaluci i dopisni član Odjeljenja medicinskih nauka Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, preminula je danas u 68. godini.

Jandrićeva je rođena 2. jula 1952. u Mrkonjić Gradu, a Gimnaziju je završila 1970. godine u Banjaluci, dok je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu diplomirala 1976. i iste godine zaposlila se u banjalučkom Domu zdravlja kao ljekar opšte prakse, saopšteno je iz banjalučkog Univerziteta.

Slavica Jandrić je od 1980. radila u Zavodu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović” u Banjaluci, gdje je vodila Kabinet za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i reumatologiju, bila je načelnik Službe za djecu i omladinu, a jedno vrijeme i zamjenik direktora.

Specijalistički ispit iz fizikalne medicine i rehabilitacije položila je 1983. u Beogradu, a postdiplomske studije iz reumatologije završila je u Zagrebu 1990.

Magistrirala je 1996. godine na vojnomedicinskoj akademiji u Berogradu, a doktorirala 1999. godine u Novom Sadu.

Na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci bila je asistent od 1987, vanredni profesor od 2004, a u zvanje redovnog profesora birana je 2010. na Medicinskom i na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta.

Jandrićeva je dobitnik Plakete Medicinskog fakulteta u Beogradu, Priznanja Srpskog lekarskog društva i Povelje za naučnoistraživački rad Komore doktora medicine Republike Srpske.

Autor je više monografija i udžbenika, objavila je više od 200 naučnih radova u SAD, Velikoj Britaniji, Italiji, Srbiji i BiH, a izlagala je radove na brojnim kongresima na području bivše Jugoslavije, SAD, Brazila, Grčke, Holandije, Velike Britanije, Austrije, Francuske, Portugalije, Italije, Španije.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂