Close-up heart shape with cream on her belly

U trudnoći ćete se susresti sa mnogobrojnim promjenama, a neke buduće mame primijetiće tu jednu tamnu liniju preko stomaka.

Da, mnogim od vas pojavila se ta tamna linija na stomaku, koja se kreće od pubične kosti pa sve do grudi. Ona se naziva linea nigra, a ona se javlja usljed tih nevjerovatnih hormonskih promjena (povećala se količina melanina, koji je odgovoran za tamnjenje kože).

Iako vam ovo možda nije omiljena promjena na tijelu, ne brinite se – proći će!

Tamne promjene mogu se dogoditi i oko pupka, areola, pa čak i vagine, ali sve one nestanu između devetog i dvanaestog mjeseca nakon porođaja.

Mamama koje doje – vi ćete vjerovatno kasnije dočekati vraćanje u normlu, to je zbog hormona.

Otkrićemo vam još nešto – linea nigra (tamna linija) nije jedina fizička promjena na koži sa kojom ćete se susresti. Tokom tih devet mjeseci mogu se javiti paučinaste vene, trudnička maska, fleke po koži, strije, bubuljice (održavajte redovnu rutinu čišćenja lica, ali izbjegavajte štetne sastojke). Neke trudnice bukvalno sijaju u ovom periodu zbog masne kože.

Prijedlog kako da bolje izgledate u trudnoći jeste da se držite svoje rutine vježbanja, koristite vitamin E, šetate se što je više moguće, unosite vitamin C kako biste sredili vene i održali lijepu i zdravu kožu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂