Izložba grafika „BoljeTi“, Dajane Nedić, biće otvorena u četvrtak, 13. maja, u 19.00 časova u Malom izložbenom salonu Banskog dvora.

Dajana Nedić je rođena u Banjoj Luci 17.06.1997. godine, gdje završila srednju Građevinsku školu. Diplomirala je grafiku 2020. godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u klasi profesora Milana Krajnovića. Mlada umjetnica dobitnica je Plakete Banskog dvora za 2019/2020 godinu.

Riječ je o nagradi koja je uspostavljena u cilju promovisanja i afirmacije mladih i talentovanih umjetnika Banje Luke i Republike Srpske, a koja će se svake godine dodjeljivati najboljim studentima završnih godina Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Poistovjetivši rad mlade umjetnice sa impulsom kao otkrovenjem, profesor Milan Karjanović je rekao da u momentima kada bivamo obuzeti prizorom, literaturom, muzikom…, kada se potpuno predamo utisku, kada se poništimo – tada u tom stanju praznine, kod kreativnog bića, javi se stvaralački impuls.

-On traži da se ispolji, da ostane zabilježen, ali pošto je impuls – pojavljuje se hirovito i u trenutku. Brzom reakcijom umjetnik želi da ga ovaploti, da ga zabilježi kratkim izbačajem energije. Kada to učini, vrativši se u svjesno stanje  osjeća da je, nekako, razgolićen sam pred sobom i biva zatečen viđenim – zaključio je profesor.

Zbog trenutne epidemiološke situacije, broj posjetilaca je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂