Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić prihvatila poziv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da dođe u zvaničnu posjetu. O tome je obavijestila i javnost putem društvenih mreža.

“Poštovani gradonačelniče Stanivuković,

Primila sam Vaše ljubazno pismo sa čestitkama za izbor na dužnost gradonačelnice grada Sarajeva i dobrim željama za realizaciju uspješnih projekata za dobrobit stanovnika glavnog grada i svih građana naše domovine Bosne i Hercegovine. Na tome Vam toplo zahvaljujem.

Koristim ovu priliku da i Vama također uputim najbolje želje i mnogo uspjeha u realizaciji svih dobrih projekata u prelijepoj Banjaluci za dobrobit njenih stanovnika i svih građana naše zajedničke domovine. Uvjerena sam da će vrijeme pokazati koliko je značajno da naši gradovi, kao i sve druge lokalne zajednice, upravo sada uz dodatnu energiju mlade generacije, učine napore na razvoju i modernizaciji naših sredina. Sa zadovoljstvom sam primila poziv da posjetim Banjaluku na čemu Vam iskreno zahvaljujem.

Rado se odazivam i dijelim Vaše uvjerenje da ima puno mogućnosti za uspješnu saradnju dva najveća grada u našoj zemlji. Dijalog, otvorenost, saradnja i izgradnja mostova prijateljstva ostaje jedno do mojih opredjeljenja”, napisala je gradonačelnica Sarajeva na Facebooku.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂