Povodom aktivnosti koje je gradonačelnik Banja Luke preduzimao cijeli dan juče protiv porodice Radišić, a koje se odnose na izjave u vezi sa rušenjem “Kajak Terase” i dovoženjem bagera, oglasili su se pravni zastupnici porodice Radišić.

Miloš Stevanović, advokat porodice Radišić, izjavio je da su odmah istog dana podnijete krivične prijave protiv gradonačelnika Banja Luke zbog postojanja osnovane sumje za zloupotrebu položaja, samovlašće, neovlašteno snimanje i uništavanje tuđe imovine.

Izjavio je da je na djelu čist akt anarhije, te da niko nema pravo da stavlja metu na čelu porodici Radišić,  bez obzira o kome se radi.  Sve aktivnosti Srećka Radišića kao investitora su preduzete u skladu sa zakonom, strogo poštujući sve propise Republike Srpske.

Advokat Stevanović napominje da je republički inspektor naredio da se skine traka sa “Kajak Terase”, a inspektori gradske uprave to nisu uradili. Gradonačelnik je umjesto skidanja trake dovezao dva bagera koji si u vlasništvu Civilne zaštite, a tim bagerima nisu upravljali radnici gradske uprave ili Civilne zaštite nego treća lica.

Traka je skinuta danas oko 13:20 časova sa restorana.

Izjavu advokata Stevanovića možete pogledati na ovom linku.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂