Arhiva

Uhapšeni Igor Isakovič, osumnjičen da je provalio u javnu kuhinju “Mozaik prijateljstva”, nije bio korisnik ove javne kuhinje, ali je povremeno dolazio po pomoć, rekao je za “Nezavisne” Miroslav Subašić, predsjednik Udruženja “Mozaik prijateljstva”.

“I on je bio u stanju socijalne potrebe. Trenutno je dobra situacija u javnoj kuhinji. Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke je juče naše korisnike nahranio u svom domu, jer mi nismo htjeli rizikovati sa hranom koju je dirao provalnik. Moram pohvaliti i rad policije koja je uspjela za kratko vrijeme ovo učiniti i pomoći nam”, kazao je Subašić.

Dodao je da imaju oko 600 korisnika kojima će u toku dana podijeliti obrok.

“Najstrašnije u svemu tome što provalnik nije ništa otuđio iz javne kuhinje, ali je najviše vremena proveo u kuhinji kraj hrane. Mi nismo sigurni šta je on uradio i mi nismo htjeli rizikovati da tu hranu dijelimo ljudima. To nam je policija predložila i mi smo poslušali. Oni su nam bili velika podrška“, naveo je Subašić.

Istakao je da se već javila firma “Grand trade” koja će im donirati dvoje vrata, te da će firma “Maxmara” pomoći da se ugrade.

“Ovo je već treći put da nam provaljuju u javnu kuhinju i vrata se više ne mogu popravljati jer su već krpljena”, kazao je Subašić.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂