Trudnički stomak raste i treba vam nova odjeća… Kupujte pametno!

Stavka u kojoj tokom trudnoće dolazi do promjena je i garderoba. U nekom trenutku pantalone postanu tijesne, kao i košulje, bluze, haljine, a taj problem posebno pogodi žene koje inače vole uže odjevne komade.

U svakom slučaju, trudnoća je period u životu tokom kojeg garderobu treba obnoviti ili barem nadograditi. Ako pitate modne znalce, kada je riječ o trudničkoj garderobi postoji jedno jednostavno pravilo – kupujte komade koje ćete moći da nosite i nakon trudnoće.

Imajte na umu i da, uprkos onom što nam se prezentuje na društvenim mrežama, tijelo se nakon porođaja ne vraća na staro stanje u roku od dva dana. To znači da ćete stvari kupljenje u trudnoći nositi i kasnije, a ako budete birali pametno, nosićete ih čak i kada se vratite na svoje stare mjere.

U pametnoj kupovini mogu vam pomoći savjeti žena koje su već bile u ovoj situaciji. U nastavku pogledajte deset komada zbog čije kupovine trudnice, prema riječima iskusnih, nikad ne zažale.

1. Pletena haljina

Pletene haljine, posebno one koje prate liniju tijela, lijepo ističu trudnički stomsk, a dobra stvar je da ih ne morate nužno kupovati na dijelu za trudnice i biće nosive i kasnije.

2. Lepršava haljina

Lepršava cvjetna haljina koja ne prati liniju tijela omiljeni je izbor mnogih trudnica. Ako je vaša trudnoća u toku, radnje imaju široku ponudu haljina  sa cvjetnim dezenom koji je idealan za proljećne mjesece.

3.  Midi/maksi suknja

Dobra midi suknja je još jedan komad zobg čije kupovine trudnice nikad ne požale. Za stomak koji raste odaberite model sa elastičnim stukom. Osim u trudnoći, midi suknja biće nosiva i u fazi dojenja, a i kasnije.

4. Udobne sandale

Stomak raste, a sa njim postaje sve teže hodati. U tom slučaju od velike pomoći je udobar par obuće. To ne moraju nužno biti sandale, nego bilo što po vašem izboru što će vam olakšati hodanje.

5. Pantalone sa elastičnim strukom

Pantalone su nezaobilazan dio svake garderobe, a u trudnoći su poželjne one sa elastičnim strukom. Razlog je opet, naravno, stomak koji raste. Biće nosive i nakon trudnoće.

6. Sako oversajz kroja

Popularnost sakoa traje već duže vrijeme, a u modi su, između ostalog, i oversajze modeli koji se savršeno uklapaju i u trudničku priču.

7. Oversajze košulja

I oversajz košulje jedan su od komada koji ne izazi iz trenda. Tokom trudnoće biće vam udobne zbog stomaka, a nakon trudnoće biće samo još jedan nosiv i moderan komad u vašem ormaru.

8. Farmerice za trudnice

Rijetki su oni koji ne vole farmerice, a u jednom trenutku trudnoće, kada gumica ne bude dovoljna da zakopčate vaše stare farmerke, vjerojatno ćete sebi priuštiti jedan par farmerki namijenjenih posebno za trudnice.

9. Kardigan

Udoban široki kardigan definitivno je komad koji će vam dobro doći u trudnoći, a onda i nakon nje. Biće nosiv tekom dojenja, a i kasnije.

10. Helanke

U trudnoći je često najvažnija udobnost, a helanke su definitivno komad koji vam tu udobnost može osigurati. Do udobnosti će vam biti stalo i kad vaša beba dođe na svijet i dok bude odrastala. U svakom slučaju, helanke su definitivno komad zbog čije kupovine nećete zaožaliti u trudnoći.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂