Jednostavno je – bijela haljina nije samo momentalna asocijacija na vjenčanje iz snova, već nešto što bi svaka dama trebala da ima u svom garderoberu.

Posebno u ljetnim mjesecima, bijela haljina je komad odjeće koji se najbolje nosi sa sunčevim zracima i vrućinom, a osim toga ne postoji nijedna druga boja koja može bolje da naglasi sjajnu, preplanulu kožu, zar ne? Da ne pominjemo još jednu jako bitnu činjenicu koja glasi – savršena je i za najnevjerovatnije kombinacije sa obućom, torbama i nakitom. Možete je nositi podjednako dobro i u šetnji do obližnje prodavnice, ali i u znatno “ozbiljnijim” situacijama.

Pa šta se onda može zamjeriti klasičnoj bijeloj haljini?

Reklo bi se – apsolutno ništa. Ona se odlično slaže i sa teksas i sa kožnim jaknama, slojevitim košuljama s kragnom, gladijatorskim sandalama, čizmama, visokim potpeticama pa i modernim patikama. Njenu ljepotu može savršeno istaći neka efektna ogrlica u jarkim bojama ili torbe u svim mogućim nijansama.

Sa njom možete za najkraće vrijeme postići izgled o kom maštate, bilo da se radi o svečanoj varijanti ili nekom vintage stilu, dovoljno je samo obratiti pažnju na ostale elemente koje joj pridružujete, s obzirom da ponekad previše neutralna kombinacija može djelovati dosadno i jednolično.

Kad god ste u prilici, bijeloj haljini dodajte njen omiljeni kontrast – najtamniju crnu, ali i sve crvene i tamno plave nijanse mogu biti odličan izbor.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂