, Image: 351141703, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Grzegorz Gajewski / Alamy / Alamy / Profimedia

Veći priliv stranih turista se u Grčkoj očekuje krajem juna ili početkom jula, ocijenila je juče zamjenica predsjednika Grčke unije hotelijera Kristina Tetradi.

Ona je izvijestila da u maju skoro da nije bilo turista, ali da je počelo zakazivanje aranžmana za jun, pošto su mnogi hoteli odložili otvaranja za polovinu sljedećeg mjeseca, prenijela je agencija ANA.

Oko deset odsto hotela je već otvoreno, ali većina čeka da situacija bude čista kada je riječ o najvećem broju turista koji odsjedaju u grčkim hotelima – riječ je o gostima iz Velike Britanije, Njemačke, Rusije i skandinavskih zemalja, dodala je Tetradijeva.

Bitan datum za Grčku je 7. jun, kada će Velika Britanija da li će biti “zelena zona”, što znači da njeni građani neće morati prilikom povratka da idu u karantin, dodala je Kristina Tetradi.

Sezona je sporo počela na Rodosu, gdje je otvoreno svega 25 od 650 hotela, a četvrtina je otvorena u gradu Heraklion na Kritu.

Zapratite nas i putem Vibera. Kliknite OVDJE i pridružite nam se! 🙂