Banja Luka je od danas bogatija za još jednu zelenu oazu smještenu u naselju Rosulje, nakon što je izgrađen i otvoren „Porodični park“.

Simbolično nazvan porodičnim, park je poklon gradonačelnika Draška Stanivuković gradu Banjoj Luci i svim njenim građanima, a kompletnu gradnju ovog parka finansirala je porodica gradonačelnika Banje Luke.

Park je danas posjetio i gradonačelnik koji je i zvanično građanima poručio da su radovi gotovi, otkrio sklupturu koja se nalazi u parku, te poručio da ovaj park predstavlja „početak kraja betonizacije“ Banje Luke.

– Ovo je prvi park koji je završen, od ukupno četiri, čiju smo gradnju započeli. Odlučili smo da maksimalno uređujemo Banju Luku, da uredimo što više zelenih površina i ne dozvolimo da se one pretvore u beton – kazao je Stanivuković.

Kako je naveo u parku se nalazi skluptura majke koja doji dijete, vajara Bojana Mikulića, koja ovom parku daje dodatnu simboliku.

– Park je posvećen porodici, a u sredini se nalazi česma koju posvećujemo borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata. Napravićemo i klupu za porodilje i nastojaćemo da razbijemo određene stereotipe i predrasude koje u našem društvu postoje. Ponosan sam na činjenicu da je moja porodica donator jednog ovakvog parka – poručio je gradonačečnik.

On je dodao da se nastavlja i sa uređenjem Parka „Mladen Stojanović“ i da očekuje da će do kraja ljeta biti gotova replika fontane koja se ranije nalazila u Parku „Petar Kočić“.

– Pozivam sve društveno-odgovorne kompanije i porodice koje su u prilici da uzmu učešće u ovoj našoj akciji i svom gradu ili naselju doniraju park, česmu ili nešto slično. Svi mogu da se jave u Gradsku upravu i da naslove dopis na Kabinet gradonačelnika. Mi ćemo odabrati lokaciju i idejno rješenje – poručio je Stanivuković.