Baby cute clothes hanging on the clothesline outdoor. Child laundry hanging on line in garden on green background.Baby accessories.,Image: 598691264, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Stručnjaci za pranje odjeće objašnjavaju da tokom ljeta treba izbjegavati korišćenje omekšivača za odjeću prilikom pranja.

Bilo bi dobro da izbjegavate omekšivač kada perete pidžame i posteljinu tokom ljeta. Iako će sve mirisati ljepše, tkanina ne može da upije vlagu, pa se vaš znoj neće upiti u pidžamu, već ćete se probuditi potpuno mokri“, izjavio je vlasnik jedne kompanije Dejan Dimitrov za “San”.

Dimitrov savjetuje da se za pranje posteljine i pidžame bira deterdžent za osjetljivu kožu kako bi se spriječila iritacija, a najbolje je koristiti one bez mirisa.

Griješi se i sa svilom 

Mnogi kupuju posteljinu od svile misleći da je bolje spavati na takvom materijalu kada počnu visoke temperature, ali Dejan tvrdi da je svila najgori materijal za ljeto i da takve pidžame pokrivače treba čuvati za zimu.

“Iako je odličan materijal za one koji su alergični na perje i grinje, takođe, ne može da upije vlagu”, rekao je.