Izložba „Nasilje u nasljeđe?“ akademske slikarke Nine Babić biće otvorena u četvrtak 15. jula 2021. godine u 20.00 časova u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora.

„Izložbom „Nasilje u nasljeđe?“ banjalučka vizuelna umjetnica Nina Babić predstavlja novi ciklus djela – slike i objekte, koji su nastajali tokom posljednje dvije godine, a posvećeni su problemu rodno zasnovanog nasilja.

Naša sugrađanka Nina Babić rođena je 16. 9. 1983. godine.

Akademiju umjetnosti u Banjoj Luci upisala je 2002. godine, ali je nakon dvije godine školovanje nastavila u Atini, Grčka. Tamo upisuje visoku školu slikarstva sa kostimografijom i scenografijom, na kojoj je diplomirala 2006. godine.

Nakon četvorogodišnjeg školovanja u Atini vratila se u Banju Luku na Akademiju umjetnosti, gdje je diplomirala na Odsjeku slikarstva.

Godine koje je posvetila stvaralaštvu obogatile su njenu biografiju mnogobrojnim samostalnim i kolektivnim izložbama, a sa njenim radovima imala je priliku da se upozna umjetnička javnost u Americi, Njemačkoj, Grčkoj, Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj, Republici Srpskoj i BiH.