Sanacija oštećenja na novoizgrađenoj saobraćajnici u Priječanima počeće u narednim danima, za šta je Grad izdvojio 40.000 KM.

-Izgubli smo četiri-pet mjeseci jer smo se borili da to izvođač radova sanira. Međutim, komisije koje su izašle na teren rekle su da to oštećenje nije do izvođača nego do nepredviđenih okolnosti usljed pojave podzemnih voda što znači da sredstva za sanaciju mora da snosi Grad – kazao je gradonačelnik.

Kako je potvrdio, sredstva i projektna dokumentacija su pripremljeni i sanacija će početi u narednim danima, a najkasnije za dvije sedmice.

-Saniraćemo saobraćajnicu, a kao garanciju da se te podzemne vode ne bi trebalo više da pojavljuju imamo studiju koju smo proveli – kazao je gradonačelnik i najavio za Priječane i druge bitne projekte, poput izgradnje pješačkih prelaza, ulica, te autobuskih stajališta.

Podsjećamo, riječ je o dionici puta u Priječanima na kojoj je prethodno sanirano veliko klizište koje je i ranijih godina, usljed pomjeranja tla, uništavalo kolovoz. Posljednje oštećenje čija sanacija kreće narednih dana – pojavilo se krajem prošle godine.

Motike

Gradonačelnik je najavio da je Grad izdvojio i 250.000 KM za sanaciju klizišta koje se pojavilo u Motikama.

-Teret je i u ovom slučaju na Gradu, tako da ćemo sanirati i ovo klizište kako bi već tokom ljeta obje saobraćajnice bile u punoj upotrebi – naveo je on.