Ilustracija

U ponovljenom postupku protiv Dragana B. (24) iz Laktaša koji se tereti za obljube djevojčica sa čijom je majkom bio u emotivnoj vezi, tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja optuženog za obljubu najmlađeg djeteta (2013.) te traže da bude osuđen za seksualno zlostavljanje tri djevojčice, rođene 2005., 2007., 2008. godine.

U ovom slučaju, iznošenjem završnih riječi optužbe i odbrane završeno je ponovljeno suđenje Draganu B.

On je bio osuđen na 19 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja četiri djevojčice, a nova presuda u ovom slučaju zakazana je za u ponedjeljak.

Prvom presudom bio je osuđen za više krivičnih djela obljuba sa djetetom mlađim od 15 godina u sticaju sa krivičnim djelom zadovoljenje polnih strasti pred djetetom, a to je ukinuo Vrhovni sud RS koji je uvažio žalbe odbrane i slučaj vratio na novo odlučivanje.

Suđenje u ovom slučaju  je bilo zatvoreno za javnost zbog zaštite žrtava. Terete ga i da je imao polne odnose i sa majkom dok su djevojčice bile prisutne u prostoriji.

Optuženi se tereti da je od marta 2019. godine do februara 2020. godine u kući kod Laktaša. gdje su djevojčice živjele sa majkom, kao i u svojoj kući, u više navrata počinio obljubu i drugu polnu radnju izjednačenu sa obljubom nad djevojčicama.

Sa majkom je navodno bio u emotivnoj vezi i svakodnevno boravio u njihovoj kući i navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima dok je otac bio odsutan.