U ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu Dragan B. (24) iz Laktaša osuđen je na 17 godina robije zbog obljube tri sestre i zadovoljenja polnih strasti pred djevojčicama.

Osuđen je za obljubu djevojčica rođenih 2005., 2007., 2008. godine sa čijom majkom je bio u emotivnoj vezi.

Laktašanin je za obljubu jedne djevojčice dobio devet, a za druge dvije po osam godina robije te dvije godine za zadovoljenja polnih strasti pred drugima.

Sudsko vijeće osim zatvorske kazne Draganu B. izreklo je i mjeru bezbjednosti zabrane prilaska žrtvama, oštećenim djevojčicama.

Riječ je o dvogodišnjoj zabrani prilaska, a vrijeme provedeno u zatvoru neće mu biti uračunato u tu mjeru. Nakon izricanja presude vijeće mu je produžilo i pritvor u kome se nalazi od momenta hapšenja.

Prema ranijoj presudi on je bio osuđen i za obljubu i najmlađe sestre pomenutih djevojčica rođene 2005. godine, ali je Tužilašvo u ponovljenom postupšku odustalo od krivičnog gonjenja optuženog za tu obljubu.

U prvostepenom postupku za obljubu sve četiri djevojčice i zadovoljenje polnih strasti pred drugima bio osuđen na ukupno 19 godina zatvora ali je tu presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske na osnovu žalbe odbrane i slučaj vratio na novo odlučivanje.

Suđenje je bilo zatvoreno za javnost tako da detlji nisu saopštavani.

Prema optužnici Dragan B. je seksualno zlostavljao djevojčice od od marta 2019. godine do februara 2020. godine u kući gdje su djevojčice živjele sa majkom u jednom selu kod Laktaša, kao i u svojoj porodičnoj kući. U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi , u više navrata “počinio obljubu i drugu polnu radnju izjednačenu sa obljubom” nad sestrama.

Dodaje se i da je bio u emotivnoj vezi sa njihovom majkom i “navodno joj pomagao u poljoprivrednim radovima te svakodnevno boravio u njihovoj kući u vrijeme dok je bio odsutan otac maloljetne djece”.