Gradonačelnik Draško Stanivuković predstavio je nove saradnike, koji će mu, kako je kazao – biti podrška i pojačanje u budućem radu.

Doktor pravnih nauka Nenad Baroš novi je savjetnik za pravna pitanja. Doktorirao je 2013. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Od 2014. godine radi kao docent za užu naučnu oblast Poslovno (trgovinsko) pravo i pravo društva, na nastavnom predmetu Poslovno pravo. Učesnik je mnogih naučnih i stručnih edukacija.

Magistar ekonomskih nauka Valentina Aničić, student generacije – novi je savjetnik za ekonomska pitanja. Ima bogato radno iskustvo kako u privatnom tako i u javnom sektoru od Sber banke  gdje je obavljala rukovodeće poslove, do Poreske uprave Republike Srpske, Centralne Banke BiH, a od 2014. godine je i demonstrator na predmetu Finansijska i aktuarska matematika na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci.

Maja Miljević, koja je završila Poslovnu školu za Preduzetništvo u Britaniji iskoristiće svoje iskustvo za poboljšanje stanja u oblasti privrede i privlačenja investicija. Ima veliko iskustvo u IT industriji, na vodećim poziciajama, a razvila je sopstveni start ap u Banjoj Luci, Zdrava Logika (proizvodnja organske hrane, ima 60 proizvođača iz cijele BiH), te vodila Tehnološki park za razvoj biznisa.

Nova članica tima koja će biti zadužena za kulturu i socijalnu politiku u Gradskoj upravi je Mirna Savić Banjac, koja je bila odbornica u dva saziva Skupštine grada Banje Luke. Diplomirala je na Sjeverno-holandskom konzervatorijumu  u Groningelu (Holandija). Profesor klavira u Muzičkoj školi „Vlado Milošević“ u Banjoj Luci. Na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci 2010. godini stiče zvanje specijaliste iz oblasti muzičke pedagogije

Predstavljajući nove saradnike, gradonačelnik je istakao da je zadovoljan do sada postignutim rezultatima.

-Nakon samo osam mjeseci uspostavili smo jednu drugačiju praksu, odnosno otvorili gradsku administraciju prema građanima. Sa ponosom možemo da kažemo da smo napravili uštede preko osam miliona KM, povećali prihode za preko četiri miliona KM i krenuli da ostvarujemo strateške ciljeve kao što su besplatni udžbenici i reforma javnog prevoza, a samo tri mjeseca imamo budžet –  naveo je Stanivuković.

Dodao je da je na strateškom planiranju Gradske uprave nedavno u Tesliću odlučeno da je potrebno pojačanje u timu.

– Mom timu je trebalo pojačanje, pa tako danas možemo s ponosom da predstavimo ove ljude. Naš Tim za reviziju je radio mnoge stvari, dobijamo mnogo materijala koji je osjetljiv, pa mi je trebalo pojačanje iz pravne struke, što ovdje dovodi doktora pravnih nauka, Nenada Baroša – istakao je Stanivuković.

S obzirom na to da je cilj nove gradske administracije da napravi zaokret u kulturi i socijalnoj politici, gradonačelnik je istakao da će za ta pitanja biti zadužena Mirna Savić Banjac.

Na mjesto savjetnika gradonačelnika za ekonomska pitanja dolazi Valentina Aničić, student generacije na Ekonomskom fakultetu sa prosjekom 9,97.

Istakao je da je gradska administracija postavila nove ciljeve kada je riječ o privredi i preduzetništvu, te da je važno da Banja Luka dobije nove investicije i nova radna mjesta.

-Neko ko je razvio sopstveni start ap, neko ko je završio poslovnu školu za preduzetništvo, ko ima iskustvo i IT sektoru na vodećim pozicijama je Maja Miljević. Njen zadatak u kratkom roku će biti otvaranje kancelarije za sve preduzetnike i privrednike – rekao je Stanivuković.