JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci od danas, 27. jula privremeno obustavlja dane “Otvorenih vrata” na vakcinalnom punktu u hali „Banjalučkog velesajma“ i započinje sa revakcinacijom lica drugom dozom vakcine Sputnjik V.

„Revakcinacija se vrši za osobe koje su prvu dozu vakcine Sputnjik V primile u maju 2021. godine. Naglašavamo da će svaki građanin koji čeka na revakcinaciju drugom dozom vakcine Sputnjik V biti pozvan na svoj termin za vakcinaciju, te ih ovim putem molimo za strpljenje i da ne dolaze na vakcinalni punkt bez prethodno zakazanog termina“, saopštili su iz Doma zdravlja.

Navode da sve osobe koje pri pozivanju na termin vakcinacije, a koje su prvu dozu vakcine Sputnjik V primile u maju, ukoliko ne budu u prilici da dođu na revakcinaciju pri prvom pozivu, biće naknadno pozivani i naručeni na novi termin u narednom periodu.

„Shodno tome, svako od pomenutih lica koje čeka da primi drugu dozu vakcine Sputnjik V biće u prilici da to i učini“, naveli su iz ove ustanove i dodali da će vakcinalni punktovi u ambulantama porodične medicine u prigradskim i seoskim naseljima raditi u već ustanovljenom režimu rada.