Zadnjeg vikenda u julu u našem gradu biće održana dva događaja – 6. Banjalučka motorijada u organizaciji Moto kluba Istok na tvrđavi Kastel i „Banjalučki dani muzike“ na „Akvani“ u organizaciji Udruženja „Kvin estrada“.

Banjalučka motorijada

Kako je najavljeno – u okviru motorijade, 30. jula biće održan koncert „Rok simfonije“, a nastupiće i bendovi “Balkan Ekspres” i „Tref, Pik i Razbojnik”.

Prljavi inspektor Blaža i “Kljunovi” osiguraće fenomenalnu zabavu u subotu, 31. jula, zajedno sa bendovima “Fjužna pruga” i “Saso Mange”.

Cijena jednodnevne karte za posjetioce iznosi 5 KM, a naplata karata počeće oba dana od 19 časova, do kada se ulaz ne plaća. Ulaz za bajkere je besplatan.

Osim tradicionalnog moto defilea koji će proći ulicama Banje Luke, u subotu u popodnevnim časovima, učesnici će moći da se okušaju u takmičenju u sporoj vožnji, provozaju u turističkoj vožnji do jezera Balkana ili učestvuju u drugim zanimljivim sadržajima.

U Banju Luku će se, prema najavi organizatora, zaputiti veliki broj bajkera kako iz zemlje, tako i iz: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije i Crne Gore.

Grad je podržao i ovogodišnji međunarodni moto skup, koji je uvršten u Kalendar turističkih manifestacija Grada Banja Luka.

Banjalučki dani muzike

Kako ističu organizatori – najposjećeniji muzički festival u BiH sa sedmogodišnjom tradicijom ovog puta biće održan na koncertnom prostoru Vodenog parka “Akvana”, 30. i 31. jula.

Prvog dana festivala, “Banjalučki dani muzike” ugostiće legendarnu Ju grupu, koja ove godine proslavlja pedesetogodišnjicu svog postojanja. Pored njih, na festivalskoj sceni nastupiće i Osvajači, koji takođe obilježavaju jubilej – 30 godina od izlaska njihovog prvog albuma, a banjalučku publiku rasplesaće i poznata splitska grupa TBF, te banjalučki hard and hevi bend Racija.

Drugi dan festivala rezervisan je za bezvremenske pjesme Riblje čorbe, nastup multitalentovanog Marka Luisa, te dinamičnu svirku Bijelo Dugme tribjut benda i prošlogodišnjih pobjednika Banjalučke gitarijade, grupe Katarza.

Ulaznice po cijeni od 10 KM po festivalskoj večeri u prodaji su putem onlajn servisa kupikartu.ba, te na blagajni VP “Akvana” i ispred RK “Boska”. Program obje festivalske večeri počinje u 20 časova.

Ovaj festival, Grad je podržao putem Kalendara kulturnih manifestacija grada za 2021. godinu.