Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. avgusta s ciljem skretanja pažnje na pitanja mladih i ukazivanja na njihov značaj u društvu.

Grad Banja Luka na različite načine podržava mlade, između ostalog, stipendira učenike i studente za šta se na godišnjem nivou izdavaja oko 1,6 miliona KM, vrednuje, promoviše i nagrađuje njihove rezultate, podržava aktivnosti mladih i omladinskih organizacija putem sufinansiranja projekata i drugo.

Upravo u saradnji sa omladinskim organizacijama, Grad je za sugrađane pripremio zanimljive sadržaje kod govornice na Trgu Krajine.

Tako će večeras kod govornice, sa početkom u 19.00 časova biti održan koncert polaznika vokalnog ateljea „MaMa VOX“.

Ovaj put, kako su kazali iz ovog ateljea – na repertoaru će se naći festivalske pjesme za djecu i poznate numere domaće i strane pop muzike.

Za vokalnu pripremu polaznika zadužena je profesorica pjevanja i vokalni pedagog, kao i osnivač vokalnog ateljea „MaMa VOX“ – Maja Manojlović.

Već sutradan, 13. avgusta planirano je plesno veče u organizaciji „Salsa Luka“.

-Nakon mnogo vremena, ponovo salsamo. Dođite u petak kod govornice na Trgu Krajine od 19.00 časova da zajedno uživamo i plešemo uz latino ritmove – poručili su organizatori.

Za 20. avgust predviđeno je da studenti i saradnici Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci predstave svoje radove, dok će gosti projekta „Gramofon“ recitovati svoje, ali i radove poznatih pjesnika i pisaca iz Banje Luke, uz pratnju akustične gitare.