Grad na Vrbasu će u periodu od 27. do 29. avgusta ugostiti trkače iz cijelog svijeta u okviru festivala sporta i zabave  ‘’Vivia Run & More Weekend’’.

Za sve ljubitelje trčanja, sporta, muzike i zabave kroz tri festivalska dana u našem gradu biće organizovan niz sportskih i zabavnih aktivnosti.

Osim polumaratonske trke kao centralnog događaja, biće organizovana trka na deset kilometara, timska trka na pet kilometara, trka za školarce, dječija trka, ali i brojne druge zabavne aktivnosti poput EXPO – sportskog sajma, koncerata, svirki, te drugih dešavanja zabavnog karaktera.

-U istorijskom srcu grada, tvrđavi Kastel produžićemo trenutke druženja, plesa i zabave. Ovo je festival koji pokreće sve – klince i školarce, sportiste i rekreativce, trkače i plesače, volontere i navijače – naveli su iz Tima „Run & More Community“.

Kako su naveli organizatori sve je spremno za festival, a svi zainteresovani za učešće mogu se prijaviti putem linka: https://prijava.rmcbanjalukamarathon.com/sr/registration, a prijave su otvorene do 17. avgusta.

Oni su poručili da se više informacija može dobiti na internet stranici: https://rmcbanjalukamarathon.com/ ili putem telefona +387 66 893 177.

Grad Banja Luka podržao je ovaj događaj kroz Kalendar turističkih manifestacija za 2021. godinu.