Laktovima vrlo lako možemo da vratimo sjaj i mekoću i to pomoću potpuno prirodnih sastojaka.

Izloženost sunčevim zracima, često naslanjanje na stolove, hlor iz vode, jaki sapuni, samo su neki od neprijatelja kože na laktovima, koji čine da ona ogrubi i potamni. Uz to, na ovom dijelu tijela koža je deblja, pa se samim tim sporije hidrira, što dovodi do toga da zadeblja, peruta se, katkad i svrbi…

Najprije im priuštite jedan dobar piling, kojim ćete ukloniti odumrle ćelije kože. Predložemo vam dva, koja prije zvuče kao odlična kombinacija napitaka za razbuđivanje – sa kafom i narandžom.

Za koju god vrstu da se odlučite, sprovodite je jednom do dvaput nedjeljno, ne češće od toga, da ne biste iziritirali kožu.

Piling od kafe

Pomiješajte tri kašičice domaće kafe sa tri kašičice šećera i dvije-tri kašičice maslinovog ulja (sipajte na kraju pa procijenite, prema gustini), tako da smjesa dobije teksturu putera, da ne bude ni previše tečna ni gusta. Nanesite piling na laktove, dobro utrljajte, ostavite da odstoji pet minuta pa isperite mlakom vodom. Zatim laktove obilno namažite hidrantnom kremom, maslinovim, bademovim, kokosovim uljem ili vazelinom i uživajte u dodiru.

Piling od narandže

Sjedinite kašičicu svježe cjeđenog soka od narandže sa kašičicom suncokretovog ulja, pa piling umasirajte na laktove. Ostavite da djeluje pet minuta, isperite mlakom vodom i namažite na isti način kao prilikom prethodnog pilinga.

Ne zaboravite krem na kraju

Kad smo već kod voća, laktove možete da trljate i limunom, grejpfrutom ili ananasom, što će pomoći koži da omekaša.

Ako vam je nezgodno da baratate ovim voćkama u službi ljepote, možete ih iscijediti, pa sokom natopiti tupfer kojim ćete obilno natapkati laktove, kružnim, masažnim pokretima.

Osim što će omekšati, limunska kiselina istovremeno će posvetliti kožu na ovom dijelu ruke, ukoliko budete uporni i doslijedni u njegovanju.

Aloja vera takođe odlično hidrira i oporavlja kožu na laktovima, a ako možete da nabavite svježe listove ove biljke, bićete oduševljeni postignutim rezultatom.

Jednostavno iscijedite gel iz nekoliko listova aloje (količina zavisi od veličine lišća), nanesite ga na laktove, ostavite da deluje 20 minuta i isperite mlakom vodom.