Drugo izdanje banjalučke Šurijade – takmičenja u jedenju ljutih paprika, biće održano u nedelju 19. septembra u bašti KSET Paba!

Baš kao i prethodne godine, i ovaj put nas očekuje epski obračun hrabrih takmičara koji će da se suoče sa najljućim papričicama na planeti, poput Caroline Reaper, Trinidad Moruge Scorpion i drugih.

Događaj je zamišljen kao cjelodnevni, uz dobru muziku i neizostavan izložbeno/prodajni segment u okviru kojeg će se predstaviti domaći i regionalni craft proizvođači Chili Pop’s iz Banjaluke, Đed Niko iz Podgradaca, Smokin’ Hot iz Beograda, te Ljutko iz Tuzle.

Takođe, biće organizovan i Food corner, odnosno roštilj na otvorenom gdje će posjetioci moći da uživaju u kvalitetnim burgerima.

Početak je u 12 sati, a ulaz je besplatan.

Šurijada 2021: Prijave takmičara i nagrade

Svi zainteresovani za učešće u takmičarskom dijelu Šurijade mogu da se prijave putem mejl adrese surijada@burgermania.rs najkasnije do petka 17. septembra. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, kao i broj mobilnog telefona.

Broj takmičara ograničen je na 10, plus 5 zamjena u slučaju da se neko od takmičara ne pojavi ili odustane na prvoj paprici. Prijava i učešće su besplatni, a na takmičenju mogu učestvovati samo punoljetne osobe. Selekcija takmičara biće obavljena nasumičnim odabirom putem servisa Random.org.

Nagradni fond za finaliste obuhvataće setove ljutih sosova, Šurijada majice, razna alkoholna pića i druga iznenađenja.