Reflektolozi kažu da je ova metoda određivanja pola pouzdana 90 posto. Pogledajte šta to može pokazati da li ćete roditi dječaka ili djevojčicu.

Možemo saznati pol bebe u stomaku samo pogledom na mamina stopala!

Barem ovo tvrde refleksolozi.

Ako vaše lijevo stopalo izgleda deblje u određenom dijelu, odmah do zgloba – imaćete djevojčicu. Ako je takva pojava na desnom – imaćete dječaka.

Čini se da je ovaj test za otkrivanje pola sve popularniji u refleksologiji.

Kako se radi ovaj test?

Skinite obuću i čarape i sjedite na pod. Oslonite stopala jedno o drugo tabanom. Pogledajte oba stopala sa unutrašnje strane i pronaći ćete kao neki mekši i deblji krug na jednom ili drugom stopalu.

Primijetićete ovaj deblji dio iznad pete, a ispod članka.

Kako tako nešto uopšte može ukazivati na pol djeteta?

Andrea Hurst, refleksolog, objasnila je da u refleksologiji postoji mapa stopala. “Koristeći mapu, svaki dio stopala predstavlja određeni organ ili dio tijela, a predio materice i jajnika centriran je baš u tom dijelu između pete i članka.”

“Prema našim shvatanjima, lijeva strana tijela označava ženski, a desna muški princip. To može biti od pomoći prilikom određivanja pola bebe koju trudnica nosi”, objasnila je.

Koliko je to tačno?

Refleksolog Andrea smatra da je to vrlo tačna metoda. “Korijeni ovoga potiču iz drevne istorije, a i dan danas je tačno u 90 posto slučajeva”, objasnila je.