Ilustracija

Grad Banja Luka traži od Javnog preduzeća „Putevi Republike Srpske“ da obnovi horizontalnu signalizaciju na saobraćajnicama na Bulevaru srpske vojske i u Ulici Knjaza Miloša koja se nakon kiše isprala, s obzirom na to da je riječ o putevima u nadležnosti tog preduzeća, a ne Grada.

Grad je i prije dvadesetak dana uputio dopis preduzeću „Putevi Republike Srpske“ da se obnovi dotrajala ili loše izvedna saobraćajna signalizacija, ali i druga oštećenja na magistralnim i regionalnim putevima na području grada Banje Luke, a sve u cilju nesmetanog i bezbjednog odvijanja saobraćaja.

Uz pomenute saobraćajnice, takođe, na osnovu prijava građana i redovnim obilaskom terena, utvrđeno je da na putu (lokacije Rebrovac, kružna raskrsnica kod Centruma i dr), a koji je u nadležnosti „Puteva Republike Srpske“ postoje oštećenja i da na nekim mjestima nedostaje propisana saobraćajna signalizacija.

Grad Banja Luka, sa svojim Odjeljenjem nadležnim za poslove saobraćaja i puteva, kako je i navedeno u dopisu „Putevima“ – stoji na raspolaganju za obilazak terena kao i dostavljanje svih dodatnih informacija u vezi napred navedenog.

Podsjećamo, Grad insistira i na kvalitetnom izvođenju radova na saobraćajnoj signalizaciji na putevima u svojoj nadležnosti, pa je tako nedavno gradonačelnik Draško Stanivuković poručio da svaka firma koja se usudi da loše izvodi radove, mora biti spremna na to da će Grad odgovoriti raskidom saradnje. Povod za to, bila je loše iscrtana saobraćajna signalizacija na pojedinim mjestima na području grada.