U banjalučkom naselju Petrićevac, organizacija „Karitas“ izgradila je vrtić „Sveta Ana“.

–  Već dugo godina je postojala želja „Karitasa“ za jednom ovakvom ustanovom. Svi su zadovoljni što je ovaj projekt uspješno priveden kraju, a isti je mogao da bude realizovan samo zahvaljujući donacijama prijatelja iz inostranstva – navedeno je u pismu direktora organizacije „Karitas“ Banjalučke biskupije Miljenka Aničića, koji je zbog bolesti nije mogao da prisustvuje otvaranju.

Preko dvije trećine sredstava pokrila je donacija kompanije „Renovabis“, čiji je direktor Burkhard Haneke istakao da je u prethodnim godinama bio svjedok mnogim kvalitetnim projektima u BiH, te da je ovaj vrtić jedan od njih.

–  Mogu da vam kažem kao direktor „Renovabisa“ da je jedna od najljepših stvari upravo ovaj projekat, otvaranje vrtića. Posebno je lijepo što je ovaj vrtić izgrađen odmah pored Doma za starije osobe, jer to predstavlja jedan međugeneracijski projekat.

Kapacitet vrtića je 85 mališana, koji će biti podijeljeni u tri mještovite grupe. Zgrada vrtića „Sveta Ana“ je oko 635 metara kvadratnih, dok je dvorište i igralište površine oko 350 kvadratnih metara.

Vrtić je izgrađen i opremljen prema ekološkim standardima, te je prilagođen za djecu sa poteškoćama u razvoju.

Podsjetimo, ranije je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković rekao kako izuzetno poštuje sve ono što organizacija „Karitas“ radi, a jedna od tih stvari koje treba pohvaliti je i otvaranje ovog vrtića, te je naveo da će Grad kroz rebalans budžeta odvojiti dodatnih 20.000 KM za pomoć ovoj organizaciji.

Otvaranju vrtića prisustvovali su i predstavnici grada Banja Luka.