U prepunoj Vijećnici Banskog dvora predstavljena je zbirka poezije „Pjesme“ autorke Hristine Mrše.

Riječ je o prvoj pjesničkoj zbirci talentovane mlade pjesnikinje, u kojoj su se našle 22 pjesme za koje je nagrađivana na međunarodnim takmičenjima i koje su se našle u nekoliko zbornika poezije.

-Moja prva zbirka okuplja sve pjesme nastale počev od tog perioda do unazad nekoliko mjeseci. Uvezane su tematski, od pjesama inspirisanih prirodom, izmišljenim likovima, pjesama posvećenih prijateljima i porodici, ljubavnih pjesama, do složenijih tema kao šti su problemi savremenog društva – kazala je Hristina.

Promociju zbirke organizovalo je Udruženje „Imperativ“ u saradnji sa Banskim dvorom, a tokom promocije pored autorke govorila je prof. dr Radana Lukajić kao recezent, a moderator je bila Marija Pejić.

Prof. dr Radana Lukajić naglasila je da zbirka pjesama Hristine Mrše, nazvana nepretencioznim nazivom „Pjesme“  svjedoči o već jasno uobličenom pjesničkom senzibilitetu, te o nespornom talentu koji će zasigurno obogatiti pjesničku scenu ovih prostora, a i šire.

Iz Udruženja „Imperativ“ kazali su da su Hristinin talenat prepoznali još 2018. godine kada je u okviru prvog Festivala književnosti “Imperativ” bila učesnica naše prve “Bajkovnice”, radionice pisanja za djecu.

-Ponosni smo jer učestvujemo u stvaranju nove čitalačke publike i što  podstičemo mlade da pišu. Kako bi se pridonijelo razvoju književne scene Republike Srpske, potrebno je, prije svega, raditi na razvoju kulture čitanja i omogućiti što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem – kazala je direktorica Udruženja „Imperativ“ Sanela Babić.