Laskava titula vlasnika najljepšeg dvorišta u ovogodišnjoj akciji „Biramo najuređenije“ pripala je Bojani Sombolac iz naselja Motike. Glasanjem Komisije okončana je 19. po redu akcija, koja ima za cilj da podstakne sugrađane da urede svoja dvorišta, i tako uljepšaju grad na Vrbasu. Drugo mjesto u kategoriji privatnih dvorišta osvojila je Milja Ćorda iz Njegoševe ulice, dok je treće mjesto osvojila Dragana Jagodić iz naselja Kuljani.

Grad Banja Luka odlučio je da ove godine dodijeli i tri specijalne nagrade i to Zdravki Tramošljanin iz Ulice Stevana Musića, koja se istakla na način što je spojila pedagoški rad i ljubav prema biljkama.

Specijaclnu nagradu osvojilo je i dvorište Tatjane Savanović iz Bistrice, koje se posebno istaklo prema broju zastupljenih biljnih vrsta, ali i velikoj ljubavi  cijele porodice prema prirodi.

Za afirmaciju ove Akcije, kao stalni učesnik specijalnu nagradu osvojila je i Željka Čađo, iz Ljevčanske ulice.

Ovogodišnju akciju obilježio je rekordan broj prijavljenih zajednica etažnih vlasnika, čime je pokazana jasna opredijeljenost naših sugrađana da Banju Luku učine najljepšim gradom.

Prvo mjesto u ovoj kategoriji osvojili su stanari Ulice Stefana Prvovenčanog br.10.

Balkon Nevene i Nikole Popović iz Ulice Sime Miljuša proglašen je najljepšim u našem gradu.

Kada su u pitanju najuređeniji prostori institucija i privrednih subjekata, nagradu za najljepše uređeno školsko dvorište osvojila je JU OŠ „Ivo Andrić“.

Takođe, odlučeno je da se i za ovu kategoriju dodijele specijalne nagrade  i to: TO Bemi doo, za najuređenije dvorišta privrednog subjekta, zatim  JU OŠ „Branko Ćopić“  za izrazitu  kreativnost u uređenju, dok je specijalna nagrada za afirmaciju akcije „Biramo najuređenije“ i kontinuitet u održavanju dodijeljena JU OŠ „Jovan Dučić“.

Imajući u vidu da su svi prijavljeni kandidati uređenjem svog dvorišta, doprinijeli ljepšem  i zelenijem izgledu Banja Luke, odlučeno je da svi učesnici dobiju poklon sadnice i zahvalnice.

Podsjećamo, pod sloganom „Uređujem svoje dvorište, uređujem svoj grad“ uprkos epidemiološkoj situaciji i nešto otežanijim uslovima, uspješno je okončana ovogodišnja tradicionalna akcija „Biramo najuređenije“.