U dvorištima osnovnih škola na području grada iscrtane su „zabavne školice“, koje na zanimljiv način nude edukativni sadržaj za mališane.

Ovu akciju, u koju se na poziv Grada uključilo 16 škola, podržala je društveno odgovorna firma „Colorit“.

Tako su mališani u svojim školskim dvorištima dobili lijepo uređena mjesta za učenje kroz igru, nešto poput učionice na otvorenom – posebno značajne u uslovima pandemije.

Postavljeni poligoni su namijenjeni učenicima svih uzrasta, posebno djece u nižim razredima. Funkcija ovih školica je još veća kada se uzme u obzir činjenica da školska dvorišta ne koriste samo učenici, nego i djeca u svom slobodnom vremenu.

I realizacijom ovog projekta, Grad je pokazao svoje opredjeljenje za podršku obrazovnom sistemu i našoj djeci.

Podsjećamo da je Grad obezbijedio besplatne udžbenike za sve osnovce iz Banje Luke, podržava rekonstrukciju školskih objekata, te pruža podršku školama kod pisanja projekata za međunarodne organizacije. Nedavno je izgrađeno i košarkaško igralište ispred Osnovne škole „Branko Radičević“ na Starčevici, izgrađeno dječije igralište u dvorištu OŠ „Mladen Stojanović“ u Bronzanom Majdanu, te sagrađen parking u krugu OŠ „Milan Rakić“ u Karanovcu koji je sada izdvojen od prostora za kretanje pješaka, čime je znatno poboljšana bezbjednost učenika.

default