Kako bi se pronašlo najbolje i najprihvatljivije rješenje, nastavljeni su razgovori sa mještanima koji žive u krugu nekadašnjeg kina Kozara, gdje je predviđena izgradnja stambeno – poslovnog objekta.

– Već mjesecima vodimo intenzivne razgovore sa mještanima koji žive u krugu nekadašnjeg kina Kozara, što je jedan od problema koji smo naslijedili od bivše gradske administracije. Razgovarali smo o izgledu ovog prostora koji obuhvata izgradnju velelepnog stambeno-poslovnog objekta, novu saobraćajnicu i parkinge, parkove i amfiteatar – poručio je gradonačelnik Draško Stanivuković nakon sastanka sa mještanima, dodavši da vjeruje da će se uskoro iznaći najbolje rješenje.

Uzimajući u obzir cjelokupnu situaciju u vezi ovog problema, koji je naslijđen od prethodne gradske administracije, gradonačelnik je ranije istakao da je to važno društveno pitanje, u kojem treba doći do konsenzusnog rješenja, kojim bi se zadovoljili interesi građana, investitora i Grada, koji po ovom pitanju imaju različite zahtjeve.

Podsjećamo, zemljište na kojem se nalazilo Kino Kozara trenutno je upisano na „Cinema Tower“ d.o.o. Banjaluka, a predmet koji se odnosi na izgradnju stambeno – poslovnog objekta, spratnosti dijelom  -2Po+P, dijelom  -2Po+P+1, dijelom-2Po+P+13 po zahtjevu „Cinema Tower“ d.o.o. Banjaluka,  na lokaciji na kojoj se nalazilo Kino „Kozara“ je još uvijek u fazi rješavanja.

Ovoj firmi su ranije izdati lokacijski uslovi za izgradnju stambeno-poslovnog objekta , spratnosti dijelom  -2Po+P, dijelom  -2Po+P+1, dijelom-2Po+P+13, a ujedno imaju i aktivan zahtjev za izdavanje građevinske dozvole.