Predstavnici Grada Banje Luke razgovarali su danas sa rukovodstvom preduzeća „Eko toplane“ o potrebi da se sugrađanima umanje računi shodno broju dana koliko su bili bez grijanja.

Ovaj zahtjev upućen je i Upravnom odboru preduzeća „Eko toplane“ koji će biti održan u ponedjeljak. Nadamo se da će biti prihvaćena naša molba koja se odnosi na umanjenje računa za manje od tri dana uzastopno bez grijanja, jer želimo na neki način da pomognemo sugrađanima – kazala je savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo.

Upravo, razlog današnje posjete ovom preduzeću jeste veliki broj primjedbi sugrađana u vezi sa problemima koje su imali sa grijanjem u proteklim danima.

Ona je naglasila da je gradska administracija od početka grijne sezone u dobroj komunikaciji sa preduzećem „Eko toplane“.

-Znamo da postoje problemi koji se svake godine javljaju na početku sezone i da iz godine u godinu imamo sve veće i teže probleme kada je u pitanju izuzetno dotrajao toplovod i starost samih cijevi i infrastrukture – kazala je Šukalo.

Ono što Grad želi, kako je istakla – jeste da ne gasimo samo požar, nego da se razmišlja sistemski.

U tom smjeru, na jučerašnjem sastanku sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj dogovorena je rekonstrukcija distributivne mreže, kako bi se spriječili česti kvarovi i povećala temperatura u stanovima.

-Dogovoreni su konkretni koraci i očekujemo početak radova nakon završetka grijne sezone – zaključila je Šukalo.