Dom zdravlja u Banjoj Luci obavještava sve sugrađane, koji su vakcinisani protiv virusa Kovid-19 sa dvije doze vakcine Sputnjik V, da prema preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske mogu da prime buster (treću) dozu vakcine Sputnik V pet mjeseci nakon druge doze.

Ova vakcina je na raspolaganju na punktu za vakcinaciju u objektu Mjesne zajednice Petrićevac, a vakcinacija će se odvijati u sljedećim terminima:

– od 15. do 19. novembra u terminu od 09.30 do 16.00 časova,

– 20. novembra od 09.30 do 15.00 časova.

-S obzirom na količine vakcine Sputnik V (komponenta I) sa kojima raspolažemo, preporučujemo da se ova vakcinacija obavi najkasnije do 30. novembra kod svih osoba kod kojih je prošlo više od pet mjeseci od druge doze – navedeno je u saopštenju Doma zdravlja.

Dodaju da osobe koje se još nisu vakcinisale protiv Kovida – 19 i žele da prime prvu dozu vakcine Sputnik V, pozivaju da se obrate na punkt za vakcinaciju u objektu Mjesne zajednice u naselju Petrićevac, u gore navedenim terminima. Takođe, i druga komponenta Sputnik V vakcine je na raspolaganju i ona se daje 21 dan nakon prve doze.

-S obzirom da ulazimo u period intenzivnog širenja respiratornih infekcija, te da je broj zaraženih virusom korona u porastu, pozivamo sve građane da se vakcinišu protiv Kovid – 19 kako bi zaštitili svoje i zdravlje svojih najbližih – navedeno je iz JZU „Dom zdravlja“ u Banjoj Luci.