Oktobarski računi za grijanje za sve sugrađane koji nisu imali redovnu isporuku toplotne energije duže od 24 časa, biće umanjeni, saopšteno je iz Gradske uprave Banje Luke i preduzeća Eko toplane.

Milada Šukalo, savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti ističe kako su nadzori Grada Banje Luke od početka aktivno uključeni i svakodnevno prate sve ono što se dešava na terenu kada je u pitanju početak sezone grijanja.

-Svjesni smo problema sa kojima se suočavaju naši sugrađani, pa smo shodno tome mi ispred Grada posjetili preduzeće Eko toplane, razgovarali smo sa njima i uputili zahtjev njihovom Upravnom odboru da se odobri bonifikacija svim korsnicima usluga koji su imali problema sa isporukom toplotne energije duže od 24 časa. To nam je, na veliko zadovoljstvo svih nas i odobreno – kazala je Šukalo.

Ističe kako će Gradska uprava i u narednom periodu da prati stanje, te će ukoliko opet bude problema sa isporukom grijanja građanima, Grad da reaguje po istom principu.

Savjetnica gradonačelnika dodaje kako su sve ovo male aktivnosti, te da je želja gradske administracije da svi sugrađani imaju uredno snabdjevanje toplotnom energijom u svojim domaćinstvima.

-Ove godine opredijelili smo se da preduzmemo mnogo veće korake i izuzetno značajne poteze. Započeli smo razgovore sa EBRD – om o jednom aranžmanu koji bi omogućio da naredne godine uđemo u rekonstrukciju toplovodne mreže što bi na kraju za rezultat imalo manje kvarova i na taj način bi obezbijedili kvalitetno grijanje za  sve naše sugrađane – ističe Milada Šukalo.

Podsjetila je kako su naselja Nova varoš, Rosulje i početak Paprikovca imali najviše problema sa isporukom toplotne energije.