Običaj je da se od Aranđelovdana do 28. novembra pripremate za Božićni post…

U nedjelju nas čeka veliki praznik – Aranđelovdan. To je dan kada se morate obratiti našem anđelu čuvaru – najstrožem, ali i najpravednijem svetom Arhangelu Mihailu, vođi nebeskih trupa.

To je onaj anđeo koji je svrgnuo Lucifera u borbi između dobra i zla, svjetlosti i tame.

Evo kada je najbolje vrijeme da od svetoga Arhanđela Mihaila zatražite sreću, zdravlje i ispunjenje želja:

20. novembar -danas pokušajte da izbjegnete neprijatne susrete i mjesta koja ne volite. Od 14:12 pa do 14:45 tražite da vas zaštiti od zlih ljudi, negativne energije, te da nam podari mir i snagu.

21. novembar – Obavezno otiđite u crkvu i zapalite svijeću. Molite se svom anđelu. Na ovaj dan tražite od anđela da ispuni vašu najdublju i najvažniju želju. Otvorite dušu i srce, dijelite radosti i tugu i na kraju se zahvalite. Nebo prima molitvu cio dan.

22. novembar – Ovaj dan zatražite od Arhanđela Mihaila da vam pomogne sa teškoćama na poslu. Bilo da je u pitanju želja za većom platom, boljom pozicijom ili drugim poslom, ovu želju zamislite u periodu od 8:48 pa do 9:32.

Postoji predanje prema kome je Arhangel Mihailo kao nagradu od Boga dobio mogućnost da se dva puta godišnje spusti u pakao i oslobodi duše grešnika pružajući im počinak u nebeskom carstvu.

Ovo je dan kada morate da posjetite crkvu, zatražite sreću i blagostanje, ali i dan kada je poželjno da učinite što više dobrih djela. Izbjegavajte svađe, bijes, negativnost.

Poželjno je da od Aranđelovdana, pa do 28. novembar kada počinje Božićni post, oprostite svojim neprijateljima i očistite dušu, spremajući se za ovaj veliki podvig.