Nenad Grujić, bivši policijski inspektor PU Banjaluka, zbog primanje mita od Branislava Vidića, tadašnjeg direktora Srednjoškolslog doma u Banjaluci osuđen je na tri godine zatvora u banjalučkom Okružnom sudu.

Osim zatvorske kazne izrečena mu je novčana kazna od 3.000 KM kao i mjera zabrane vršenja dužnosti policijskog službenika u trajanju od pet godina ali vrijeme provedeno u pritvoru se ne računa u tu mjeru.

Optužnica ga je teretila da je sa kolegicom Jelenom Florjan u februaru od direktora “Srednjoškolskog doma” Banjaluka zahtijevao novac.

Kako je navedeno u optužnici, od zahtijevanog iznosa osumnjičeni Grujić je 18. februara 2020. godine primio 20.000 KM, da u okviru svojih službenih ovlaštenja izvrše službenu radnju koju ne bi smijeli izvršiti.

To je učinio nakon što su duži period preduzimali radnje u predmetu koji se po anonimnoj krivičnoj prijavi vodi protiv direktora doma.

Takođe se dodaje da je 10.000 KM, odnosno ostatak, direktor doma osumnjičenima trebao predati nakon što “tužilaštvo donese odluku povoljnu za njega”.

Florjan je ranije osuđena na godinu dana na osnovu sporazuma o priznanju krivice.  Oboje su uhapšeni u akciji Sirano.