Nova gradska administracija nastaviće da istrajava na izgradnji najvećeg gradskog parka.

Poručio je ovo gradonačelnik Draško Stanivuković, nakon što prijedlog izrade regulacionog plana, koji predviđa izgradnju ove zelene oaze na Banjalučkom polju – nije prošao na sjednici Skupštine Grada.

-Postavili smo temelje zelene Banje Luke. Nismo dozvolili da prođe jesen, a da ne bude jesenje sadnje. Uz sve donacije, u kojima sam i lično participirao, napravili smo najveću jesenju sadnju ikada i na to sam ponosan. Dakle, nećemo odustati od parka i tamo smo već zasadili prve sadnice i radimo prve staze kroz park – kazao je on.

Postojeći regulacioni plan, kako je naveo, dozvoljava jedan dio radnji, ali ne sve one koje su planirane na toj lokaciji.

-Mi ćemo nastaviti da radimo staze i klupe, te da sadimo sadnice, ali određene objekte u tom parku regulacioni plan ne podržava – istakao je gradonačelnik.

Napominje da se Banja Luka može graditi i širiti u svim pravcima, ali da je samo to mjesto u gradu gdje se može graditi park i da Banja Luka, po uzoru na druge velike gradove, dobije zelenu oazu u centru.

-Taj park želimo da ostane mnogim generacijama poslije, kao i druga važna zdanja u gradu. Ostaje žal i nevjerovatno je da se skupštinska većina protiv gradnji najvećeg parka – naglasio je gradonačelnik.

S obzirom na to da je odluka o izradi regulacionog plana odbijena na Skupštini Grada, to, prema njegovim riječima – znači da bez njihove volje minimalno tri mjeseca ne može da bude predložen isti regulacioni plan.

-Ne isključujem mogućnost da uputimo inicijativu da se to stavi na glasanje i prije tog roka, jer ne odustajemo tako lako od svojih ideja. Svakom njegovo glasanje i odluka na čast – poručio je gradonačelnik.