U okviru velike jesenje sadnje, danas je na lokaciji kod novog mosta u Obilićevu zasađena aleja posvećena penzionerima. Sadnji su se uz gradonačelnika Draška Stanivukovića pridružili i penzioneri grada Banje Luke.

-Ovo je jedna od akcija u koju se uključio veliki broj društveno odgovornih kompanija, udruženja i sugrađana i na koju sam posebno ponosan. Iako su nam ukinuli sve ijednu konvertibilnu marku za jesenju sadnju, nismo htjeli dopustiti da prođe jesen a da se u našem gradu ne zasadi nijedno drvo – kazao je gradonačelnik.

Kako je poručio, Banja Luka to nikada nije pamtila – da prođe jedna godina, a da nema sadnje.

-Banja Luka mora da lista i da se razvija, bez obzira na to gdje ko bio i sjedio. Banja Luka je iznad svih nas i to je poruka koju smo poslali – kazao je on.

Naveo je da se u ovoj akciji jesenje sadnje, najvećoj do sada, došlo do 200.000 KM donacija, što je znatno više u odnosu na 80.000 KM koliko je bilo izdvojeno prošle godine u te namjene.

-Od ideje ljepše, bolje i zelenije Banje Luke nikada nećemo odustati – zaključio je Stanivuković.

Milan Krajinović predsjednik Sindikata penzionera grada Banje Luke kazao je da im je posebno drago što su mogli da daju svoj doprinos ovoj akciji.

Dosta toga u svojim radnim vijekovima ostavili smo za mlade, a sada to činimo i ovom sadnjom. Rado smo podržali ovu ideju gradonačelnika i sve što i ubuduće bude pozitivno podržaćemo – naveo je on.

Današnjoj akciji sadnje pridružile su se i društveno odgovorne kompanije „Total TV“ i „Trion Tel“, te porodica Trivić.

Sadnja u Dervišima
Šef Kabineta gradonačelnika Vladimir Grujić i predstavnici Odjeljenja za komunalne poslove zasadili su nove sadnice u Dervišima. Obavljene su i pojedinačne sadnje sa građanima donatorima u ulicama Jovana Dučića i Kralja Petra II.