Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na obilne padavine u narednim danima.

-U narednom periodu, 02. i 03. decembra, u južnoj polovini zemlje očekuju se obilnije padavine. U višim predjelima i na planinama očekuje se formiranje novog snježnog pokrivača i to značajnije u Sarajevsko-Romanijskoj regiji – navedeno je u hidrometeorološkom biltenu, koji možete da pogledate ovdje.

Iz Odjseka za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno – spasilačke jedinice izdali su upozorenje građanima Banje Luke, da preduzmu sve mjere i radnje lične sigurnosti i imovine.

S obzirom da smo od Republičkog hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske obaviješteni da se u narednom periodu, a naročito u periodu 2. na 3. decembar, godine, očekuju obilnije padavine u regiji Banje Luke od 20-30 l/m2, upozoravaju se građani da preduzmu mjere i radnje radi lične sigurnosti i sigurnosti imovine, koja može biti ugrožena usljed obilnijih padavina. Takođe, ove padavine mogu uticati na aktiviranje klizišta i odrona na pojedinim putnim pravcima, kao i pojavu bujičnih poplava zbog jakog intenziteta padavina i zasićenosti zemljišta – navedeno je u saopštenju.

Iz Republičkog hidrometeorološki zavoda kazali su da će pratiti situaciju i svakodnevno izvještavati javnost.