Legendarna predstava Ateljea 212 „Audijencija“ Vaclava Havela biće održana u Gradskom pozorištu „Jazavac“ 22. decembra sa početkom u 20 časova.

Glavne uloge tumače regionalne zvijezde Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević.

Ovo je treći put da se legendarni komad postavlja na scenu poslije 1981. godine kada su glavne uloge tumačili Bora Todorović i Petar Kralj i 1999. godine, gdje su glumačku podjelu činili Vojin Ćetković i Sergej Trifunović – saopštio je organizator – agencija „Venturo“ iz Banje Luke.

Radnja predstave se dešava u jednoj praškoj pivari i zasniva na dijalogu između glavnog lika Vaneka i njegovog poslodavca Sladeka, zaduženog za špijuniranje svog sagovornika. Kako je Havel u vrijeme kada je napisao dramu bio zabranjen pisac, djelo je izvođeno krišom, u sobama umjesto u pozorišnim prostorima.

Intrigantna prošlost „Audijencije“ čine je i danas izuzetno zanimljivom i provokativnom. Naizgled običan, prozaičan, gotovo prijateljski razgovor krije u sebi puno više od puste razmjene, skoro pa najobičnijih porodičnih informacija i muških tajni.

Sam tekst na duhovit način problematizuje kako se osjećaju i šta misle ljudi koji su pristali da neko drugi razmišlja umjesto njih.

Reditelj predstave je nagrađivani Milan Nešković, a produkcija Scena ASM i Atelje 212.

Gostovanje se realizuje uz podršku Grada Banja Luka i sponzora.