Udruženje ”Kozara ultra trail” organizuje četvrto takmičenje „Banjaluka Winter trail“, koje će biti održano u nedjelju 26. decembra na Banj brdu.

-Zimska avantura, odnosno trka na snježnoj stazi, svaki put na drugoj stazi, koju trkači sa nestrpljenjem i radoznalošću iščekuju. Poseban ugođaj pruža praznična atmosfera u kojoj se održava i novogodišnja žurka za trkače. Staza nije jako zahtjevna, tako da će zadovoljiti, kako početnike, rekreativce tako i vrhunske sportiste – navedeno je u saopštenju organizatora.

Dužina staze je 8 kilometara, a okupljanje takmičara predviđeno je u 10.30 časova kod spomenika na Banj brdu, dok je start trke od 11.00 časova.

Vremenski limit trke je 3 sata, a proglašenje pobjednika je predviđeno u 13.00 časova.

Preuzimanje startnih brojeva i paketa će se vršiti u subotu 25. decembra u Domu omladine od 12.00 do 17.00 časova i u nedjelju 26. decembra u periodu od 09.30 do 10.30 časova na Banj brdu.

Ovogodišnje izdanje „Winter traila“ je humanitarnog karaktera.

-S obzirom na činjenicu da naše sportske manifestacije uvijek imaju i humanitarni karakter, za ovogodišnje izdanje „Winter traila“ planiramo prikupljanje novogodišnjih paketića za djecu iz socijalno ugroženih porodica u saradnji sa Udruženjem građana „Budimo ljudi“. Paketići su predviđeni za djecu sa područja sela na Manjači i okoline manastira Gomionica – navodi se u saopštenju.

Grad Banja Luka podržao je ovu sportsku manifestaciju.