Iako je još u jeku zimska sezona i aktuelne su mnogobrojne ponude za zimovanja, u turisitčkim agencijama u BiH uveliko su krenule rezervacije za osmomartovska putovanja, a pripadnicama nježnijeg pola najprimamljivije su Istanbul i Dubai.

U banjalučkoj Turističkoj agenciji “Unis tours” kazali su da je kod njih top ponuda ove godine Istanbul, te da je za tri noćenja s doručkom potrebno je izdvojiti 599 KM i da im je ponuda skoro bukirana.

“Let je iz Sarajeva, ali je ogranizovan prevoz iz Banjaluke”, kazali su iz ove agencije. Dodaju da u ponudi imaju i putovanje u Budimpeštu, kao i neka mjesta u Srbiji.

“Što se tiče polne strukture, uglavnom su to manje grupe žena, ali ima i dosta parova koji uplaćuju putovanja”, kazali su iz ove agencije.

Da veliki broj žena želi 8. mart da provede na nekoj od ponuđenih destinacija kazali su i iz Turističke agenicije “Frend travela” Trebinje. Kažu da uveliko traje prodaja aranžmana, te da je u ponudi putovanje u Budimpeštu, za koju vlada veliko interesovanje.

“Za ovu ponudu vlada velika potražanja, a cijena je 235 KM za četiri dana. Velika zainteresovanost je upravo zato što se nije dugo putovalo i zato što nisu potrebni ni kovid potvrde ni testovi”, pojasnili su iz ove agencije i ističu da, pored Mađarske, imaju putovanja po gradovima u Srbiji.

Kako kažu, što se tiče polne struktre, uglavnom su to žene, koje se u grupama organizuju za putovanje.

Iz Turističke agencije “Vuković” u Prijedoru kažu da vlada posebna zainteresovanost za osmomartovska putovanja, te da u tom terminu imaju ponude za Budimpeštu i Istanbul.

“Nama je uglavnom svaki vikend u martu osmomartovsko putovanje, ali tačno na taj datum imamo ove dvije destinacije. Putovanje u Istanbul košta za tri noćenja 199 KM, dok 119 KM iznosi put u Budimpeštu s jednim noćenjem“, kazali su iz ove agencije.

Dodaju da oko 8. marta imaju u ponudi i putovanje u Ohrid i Opatiju, za koju imaju zainteresovanih, te za svaku od destinacija ima još mjesta.

“Što se tiče klijenata, uglavnom su to žene, manje grupe”, pojasnili su iz ove agencije.

Iz Agencije “Relax Tours” Sarajevo kažu da imaju raznovrsnu ponudu te dodaju da se aranžmani uveliko popunjavaju, ali da je najveće interesovanje za Dubai.

“Za sedam noćenja potrebno je izdvojiti 1.229 KM. Možemo reći da je ovo pristupačna ponuda, da vlada veliko interesovanje i da su skoro sva mjesta popunjena”, ističu iz “Relax Tours”.

Pojašnjavaju da pored ove ponude imaju putovanja i za Iran, Budimpeštu i Oman.

“Što se tiče klijenata, uglavnom se radi o partnerima koji žele da iznenade ljepše polovine za njihov dan“, kazali su iz ove agencije.

Lidija Udovčić iz Banjaluke kaže da će umjesto parfema i drugih poklona svojoj majci darovati putovanje u Budimpeštu.

“Odlučila sam da nas počastim kratkim putovanjem. Sigurna sam da ćemo u prijestonici Mađarske doživjeti neizbrisive uspomene”, kazala je Udovčićeva.