Pijanista Vlado Podani održaće koncert večeras, u Domu omladine, sa početkom u 20.00 časova  u okviru projekta „Od zvuka do scene“, koji je podržao Grad Banja Luka.

Tim povodom održana je konferencija za medije, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Draško Stanivuković koji je poželio doborodošlicu ovom umjetniku, kako u naš grad tako i u Dom omladine, koji je preuređen i postao svojevrsni dragstor za mlade.

-Srećan sam što ćete vaše iskustvo prenijeti na mlade ljude. Pozivam sve Banjalučane da dođu na koncert i uživaju u muzici i drugi iznenađenjima koji su planirani za večeras. Dis pozorištu čestitam na organizaciji ovog događaja – kazao je gradonačelnik.

Zahvalio je Podaniju na iskazanoj želji da ga upozna, ističući da mu kao mladom čovjeku može biti inspiracija imajući u obzir ono što je umjetnik uradio u svojoj karijeri.

-Banja Luka kreće s proljeća sa organizacijom brojnih manifestacija i ovaj koncert može biti kao uvertira u sve to – rekao je gradonačelnik.

Vlado Podani je rekao da mu je ovo peti koncert u Banjoj Luci.

-Zaključio sam da meni Banja Luka nedostaje i kao grad, a i ljudi koji dolaze na koncerte, odnosno sam duh grada. Davno svirajući sa poznatim bendovima i izvođačima poput Željka Bebeka i Divljih jagoda bio sam gost u Banjoj Luci, ali mi je zadovoljstvo kad sam otišao u izvođačke vode da sam uspio da održim koncerte u Banskom dvoru, Pozorištu i na Kastelu – kazao je Podani.

Kako je kazao, posebno mu je drago što je upoznao gradonačelnika Banje Luke, te što će večeras održati koncert u Domu omladine.

-Nekako mi je zadatak da prenesem svoje znanje i iskustvo na mlađe naraštaje onako kako ja to umijem. Osjećam se zaista nesvakidašnje lijepo jer ovakav doček i prijem nisam još imao u svojoj karijeri. Zato ću se potrudi da svoje emocije prenesem publici na najbolji način – istakao je Podani.

On je danas prihvatio da bude ambasador Doma omladine, što je ozvaničio svojim potpisom na „zidu slavnih“ u Domu omladine.

-Ovo je velika čast koju prvi put dobijam u karijeri. Jako sam sretan što u BiH postoji grad koja toliko njeguje kulturu – zaključio je Vlado Podani.

Jelena Marković portparol Dis pozorišta kazala je da je koncert Vlade Podanija organizovan u okviru projekta „Od zvuka do scene“, koji je podržao Grad Banja Luka.

Kako je najavila – u okviru ovog projekta, 23. februara u Banju Luku dolazi pisac i reper, Marko Šelić Marčelo, dok će muzičar Miki Radivojević svoje vrijeme posvetiti mladim Banjalučanima 20. marta.