Banjalučki džez sastav “Kombajn kvartet” održaće koncert u studiju “Džep” u prostoru Bnjalučkog Studentskog pozorišta, saopšteno je iz ovog pozorišta.

Ovaj renomirani sastav će pored svoje autorske muzike izvoditi i džez standarde.

Ovaj nastup biće ujedno i zvanično otvaranje jednodnevnog džez kluba “Džep” čiji je idejni tvorac Nebojša Kuruzović, jedan od osnivača muzičko-i poetskog studija “Džep”.

“Uzimajući u obzir da se u nekoliko navrata u Banjaluci otvarao i, nažalost, zatvarao džez klub mi smo odlučili da ne prekidamo tu tradiciju. Želja nam je da studio “Džep” barem jedno veče pretvorimo u džez klub u kome ćete moći uživati u odličnoj atmosveri džez svirke uživo. Takođe želimo da animiramo i muzičare, ali i predstavnike grada kako bi se stvorili preduslovi za otvaranje i dugotrajan rad džez kluba u našem gradu. Nisu zakoni već upravo ovakvi muzički klubovi oni koji neku zajednicu čine gradom”, izjavio je Kuruzović.

Nakon završenog koncerta, jednodnevni džez klub neće biti u prilici da radi i dalje, a sa radom i redovnim repertoarom će da nastavi muzičko-poetski studio “Džep” u prostoru Studentskog pozorišta u Gospodskoj ulici.