U okviru osmomartovske kampanje „Za život žena“, izložba  Jelene Medić simboličnog naziva „Šta je nama naša borba dala“ biće otvorena večeras, 8. marta u 18.00 časova u Muzičkom paviljonu Parka „Petar Kočić“.

Postavku čine portreti sportistkinje Gorice Bilak-Moconje iz njenog najranjivijeg perioda, čiji je cilj da u životu žena postave žensku prirodu u ravnopravan tretman s njihovim pravima.

Izložba ove afirmisane banjalučke umjetnice, biće otvorena do 26. marta.

Izlaganje u javnom prostoru Jelena Medić i produkcija Vizart nastavljaju nakon veoma uspješne izložbe fotografija “Budni”, koja je bila postavljena na 116 bilborda širom BiH.

Podsjećamo, ove godine u saradnji Grada Banje Luke i nevladnih organizacije je povodom obilježavanja Osmog marta organizovan niz događaja, koji imaju za cilj da podignu svijest o ženskom zdravlju, ali i izazovima sa kojim se žene suočavaju u današnjem vremenu, te da prikažu njihovu borbu za ravnopravniji i bolji položaj u društvu.

Tim povodom, danas će biti održan i tradicionalni Osmomartovski marš, koji će započeti u 16.00 časova ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske i kretati se kroz Gospodsku ulicu prema Trgu Krajine.

Tokom mjeseca marta planirani su i drugi događaji u okviru osmomartovske kampanje a kompletan program pogledajte OVDJE.