Žene bi, prema stavu javnog mnjenja, trebalo da prestanu da nose uske ili pocijepane farmerke i dugu kosu u određenim godina…

Mnogi se pitaju da li za žene u određenim godinama postoje zabrane u izboru garderobe i frizure ili su se vremena promijenila, pa su takve vrste zabraba prosto “zastarjele”?

Postoji li zaista vremenski okvir u kome je dozvoljeno ili zabranjeno nešto nositi ili šišati se na određeni način?

U jednoj anketi u Velikoj Britaniji ispitanici su odgovarali na pitanja kada su žene prestare da nose uzane ili pocijepane farmerke i kada bi trebalo da ošišaju kosu.

Ispitanici su rekli da žene oko 47. godine života nemaju šta da rade u uzanim farmerkama i da bi već nakon 45. godine trebalo da ošišaju kosu na frizuru ne dužu od ramena.

Dosta muškaraca se u anketi izjasnilo tome da nije baš lijepo vidjeti tinejdžerku i damu u 40-im godinama da su obučene na isti način. Isto tako, dosta muškaraca ima mišljenje da mini suknje iznad koljena i šorcevi nisu za dame koje navrše 40 godina.

Ipak, žene su poprilično ljutito reagovale i negodovale kada su vidjele rezultate ove ankete, a jedna je napisala kako će uzane farmerke da nosi i s 90 godina, ako se njoj tako hoće.

Naravno, podrazumijeva se da se ova vrsta odijevanja odnosi na prilike koje nisu formalne, jer ipak ne smijemo zaboraviti elementarnu pristojnost, a to je da se na posao, u sud ili bilo koju javnu ustanovu ne ide u papučama, šortcevima, pocijepanim farmerkama i sličnom.

Šta vi mislite, da li su godine ograničenje za nošenje određene garderobe?