Prijem zahtjeva i isplata jednokratne podrške porodiljama odvija se u kontinuitetu.

U Odjeljenju za društvene djelatnosti evidentiraju zaprimljene zahtjeve, provjerava se ispunjenost uslova i svi zahtjevi koji su kompletni, odmah se isplaćuju.

-To potvrđuje i podatak da je od ukupno 327 zahtjeva, koji su pristigli od početka godine do danas – već isplaćeno njih 320 – kazala je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za društvene djelatnosti Danijela Kajkut.

Podsjetila je da zahtjev za isplatu novčane podrške, porodilje koje ispunjavaju uslove mogu predati u Gradskoj upravi, u Prijemnoj kancelariji (soba 16) šalter 1 ili 2.

Potrebna dokumentacija

Uz popunjen zahtjev, potrebno je priložiti sljedeću dokumentaciju:

  • uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže za majku, odnosno oca djeteta ukoliko majka nema prijavljeno prebivalište na teritoriji grada Banja Luka u neprekidnom trajanju dvije godine i duže, odnosno hranitelja ili staratelja;
  • kopiju kartice tekućeg računa;
  • kućnu listu;
  • uvjerenje o prebivalištu na teritoriji grada Banja Luka za dijete.

Za sve dodatne informacije, zainteresovani se mogu obratiti Odjeljenju za društvene djelatnosti, putem telefona broj: 051/244-444, lokal 712 ili lično u kancelariju broj 24.

Od oktobra prošle godine kada je počela realizacija ove vrste podrške, koju je Grad obezbijedio za sve majke koje su stekle potomstvo od 01. januara 2021. godine – do sada je zaprimljeno oko dvije hiljade zahtjeva.