U sklopu proslave Međunarodnog dana žena, Banja Luka je ove godine u znaku mnogobrojnih dešavanja koja su posvećena upravo pravima žena.

Savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti Milada Šukalo rekla je kako je ovo prvi put da se Grad ovome posvetio na drugačiji način.

-Potrudili smo se da na neki način okupimo sve one koji se bave ovom temom, pravima žena. Pozvali smo sva udruženja koja se bave time, te smo prije nekoliko sedmica napravili organizacioni odbor gdje smo objedinili sve njihove aktivnosti i kao Grad dali dodatnu vrijednost svim dešavanjima tokom marta mjeseca – rekla je savjetnica gradonačelnika.

Poručila je kako je želja gradske administrcije da pošalje snažnu poruku svima, a to je da Osmi mart nije samo dan za poklone, ruže ili karanfile, nego dan kada su se žene izborile za svoja prava.

-Tokom četiri sedmice ćemo imati četiri cjeline kojima ćemo se baviti, upravo zbog toga smo i kampanju nazvali „Za život žena“. U sklopu ove četiri sedmice, bavićemo se, između ostalog i edukacijom i podizanjem svijesti – poručila je Šukalo.

U sklopu ove manifestacije svi zainteresovani mogu da pogledaju izložbu Jelene Medić „Šta je nama naša borba dala“, održan je i tradicionalni Osmomartovski marš, te je u planu još mnoštvo dešavanja.

-Ponosni smo na sajam zapošljavanja koji će biti održan u Domu omladine. Razgovaraćemo na sajmu o ekonomskom osnaživanju žena, a tu će biti i poslodavci sa kojima će imati priliku da razgovaraju o eventualnom zaposlenju. Samu kampanju završićemo jednom lijepom, značajnom temom, a to su poznate žene Banje Luke, jer već sada imamo određene inicijative da se određene ulice nazivaju po poznatim ženama našeg grada – dodala je ona.

Uz sve to, sve sugrađane u petak, 11. marta očekuje koncert poznate pjevačice Nine Badrić.

-Nina Badrić će naveče održati koncert za sve naše sugrađane, koji će imati priliku da se opuste, ali i da čuju snažne poruke, kada je u pitanju ovaj datum i generalno mart mjesec – zaključila je Šukalo.

Podsjećamo, Nina Badrić održaće koncert u petak, 11. marta sa početkom u 20.00 časova na Trgu Krajine i svi su dobrodošli.